Aanwinsten 2 - Ouderwetse spaarvarkens 2024

Ga naar de inhoud

Aanwinsten 2

Collectie 2
Aanwinsten in 2021
2021 begon rustig (qua spaarvarkens), maar met wel twee mooie aanvullingen. Een antieke van HB Henriot, de oudste die ik heb en een gele variant op het Albert Heijn Spaarvarken uit 1938, waarvan het idee bestond dat er uitsluitend mintgroene zouden bestaan. Ik hoop nu op nog meer kleuren. Uiteindelijk kon de collectie zover worden uitgebreid dat we collectienummer 1200 gepasseerd zijn. Een heuse mijlpaal dus in 2021.
Aanwinsten in 2022
Januari begon goed met 2 aanwinsten, waaronder 1 antieke! En in de maanden daarna kwamen de aanvullingen dankzij fanatiek speuren op internet.
Ik mag bepaald niet ontevreden zijn over dit jaar, qua spaarvarkens. Er waren in 2022 wel enkele verleidelijke aanbiedingen van hele collecties, maar daarvan was het aandeel authentieke spaarvarkens te klein of te onzichtbaar, de hoeveelheid varkens voor mij gewoon te groot en de prijzen niet realistisch.
Aanwinsten in 2023
Als eerste aanwinsten in 2023 een Deens en een zeer fraai Zweeds spaarvarken. En daarna nog 16 spaarvarkens. Waaronder 2 fraaie Japanse (nog steeds niet helemaal duidelijk waarom deze zoveel in Zweden zijn geïmporteerd) en in de laatste dagen van het jaar het witte AH spaarvarkentje dat ik ondanks de schade toch maar heb gekocht, Vanwege de zeldzaamheid. Wat de hoeveelheid betreft was 2023 een mager jaar. Qua kwaliteit ben ik niet ontevreden. Verzamelaars willen altijd meer, dat is een feit. Maar ik moet selectief blijven, ook al vanwege de ruimte die ik heb om ze te plaatsen in de vitrinekasten.  
Aanwinsten in 2024
Het gaat heel rustig, Tot half maart nog maar 4 fraaie spaarvarkens gescoord.

Terug naar de inhoud