Vintage - Spaarvarkens

de enige echte
kop
1000+ authentieke, originele spaarvarkens
Ga naar de inhoud

Vintage

UK

Vintage 1
We zeggen vaak Engeland, maar officieel is 't het Verenigd Koninkrijk (United Kingdom, UK) waarin zijn opgenomen Engeland, Wales, Schotland en Noord Ierland. Onze overburen menen dat zij het porselein en fijn aardewerk hebben uitgevonden, maar niets is minder waar. Het begon in China, 'waaide over' naar Zuid Europa (werd verscheept via Majorca, vandaar majolica) kwam daarna in Delft en vanuit Delft trokken vaklieden naar Engeland om daar de basis voor de porselein- en fijn aardewerkindustrie te leggen. Boerenaardewerk werd daar uiteraard, net als overal, al lang gemaakt!

Vintage 2
Heel veel verschillende spaarvarkens en zie dan maar eens de herkomst te bepalen. Dat lukt soms bij toeval doordat je een oude advertentie ziet zoals me overkwam bij Weetman Giftware, waarvan ik 3 spaarvarkens laat zien.
Spaarvarkens met een paraplu of de tekst ‘For rainy days’ kom je ook regelmatig tegen. De uitdrukking duidt op slechte of mindere tijden en niet op het weer, want daarvoor hoef je niet te sparen!
Spaarvarkens met cartoons van Norman Thelwell (beroemd is zijn pony) zijn collectors items, daarvan heb ik er nu één (zie Surrey).

versie 15.7 - 01 november 2019
© 2005-2019 GD projecten
e-mail
Terug naar de inhoud