Grote merken 3 - Spaarvarkens

de enige echte
kop
1000+ authentieke, originele spaarvarkens
Ga naar de inhoud

Grote merken 3

UK > Grote merken

George Wade, Geoffrey Maund

  • George Wade & Son (Burslem vanaf 1800) is mede bekend geworden, qua spaarvarkens, door de serie die voor de Nationale Westminster Bank vanaf 1984 werd gemaakt. Een spaarvarken uit deze serie werd kinderen die een rekening openden cadeau gedaan. Nu collectors items, helaas alle met een plastic dop. Ik heb andere Wade spaarvarkens.
  • De Geoffrey Maund Pottery Ltd begon in 1950 en produceert nog steeds serviesgoed in Purley (Croydon, Surrey). Hun spaarvarkens zijn voorzien van teksten die de bestemming van het gespaarde geld duiden. Ik heb er van af gezien alle spaarvarkens met alle teksten te verzamelen.

Arthur Wood, Dendan

  • De fabriek is/was gevestigd te Longport. Arthur Wood, Bradwell Works, Longport, Stoke-on-Trent bestond van 1904 to 1928. Van 1928 tot 1989 ging de fabriek verder onder Arthur Wood & Sons Ltd. En sinds 1989 maakt het deel uit van Price & Kensington Potteries, Longport (net als Szeiler). De fabriek is tegenwoordig gespecialiseerd in theepotten.
  • Van de geschiedenis van Dendan Ware weet ik niets. In de ‘Encyclopaedia of British pottery and porcelain marks’ (Godden, Geoffrey A/ London Jenkins 1964) is Dendan Pottery niet te vinden. Ook op internet is geen enkele informatie voorhanden.

versie 15.7 - 01 november 2019
© 2005-2019 GD projecten
e-mail
Terug naar de inhoud