Grote merken 2 - Spaarvarkens

de enige echte
kop
1000+ authentieke, originele spaarvarkens
Ga naar de inhoud

Grote merken 2

UK > Grote merken

James Kent, Prince William
Van de oorspronkelijke fabrieken van James Kent  (Old Foley, Longton) is niets meer over. Qua spaarvarkens kennen we Kent van de Old Foley modellen, één mal van 11 cm lang met verschillende motieven en kleuren. De periode van deze spaarvarkens is lastig te bepalen, mogelijk alle voor 1970.

De Prince William Pottery staat nu bekend als Britain’s Premier Mug Decorator. PWP maakte spaarvarkens in de jaren 60. De conservator vertelde mij dat zij geen archief hebben gehouden van alle productie, ook de mallen zijn stuk geslagen. De spaarvarkens zijn over het glazuur beschilderd (koudglazuur), wat er met het poetsen makkelijk afgaat.

New Devon, Holkham

Van de New Devon Pottery heb ik geen verdere gegevens kunnen vinden, behalve dan dat ze gespecialiseerd waren in souvenirs. Het merk is voorzien van een bever, zoals je ziet (vanaf 1957). De spaarvarkens onderscheiden zich door de merkwaardige geldgleuf en zijn alle 11,5 cm lang.

De Holkham Pottery (Wells-next-the Sea in Norfork) werd in 1951 opgericht door de vrouw (Elisabeth, gravin van Leicester) van de 5e graaf van Holkham en produceerde aardewerk tot september 2007.

De spaarvarkens zijn 11 cm lang.

versie 15.7 - 01 november 2019
© 2005-2019 GD projecten
e-mail
Terug naar de inhoud