Grote merken 1 - Spaarvarkens

de enige echte
kop
1000+ authentieke, originele spaarvarkens
Ga naar de inhoud

Grote merken 1

UK > Grote merken

Szeiler
De Hongaar Joseph Szeiler startte in 1951 Studio Szeiler in Hanley (Staffordshire). Met door hem zelf ontworpen mallen maakte hij kleine figuren van aardewerk waarmee Szeiler zo bekend werd. In 1957 verhuisde de studio naar Burslem en Szeiler ging ook vazen, servies en spaarvarkens maken. Na de dood van Joseph in 1986  nam zijn weduwe de zaak over en verkocht die uiteindelijk aan Moorland. Szeiler maakte fraaie spaarvarkens met brede oren (die vaak breken). En sinds tientallen jaren ook met plastic dop, die ik niet verzamel! De mal van Szeiler is later ook gebruikt door Price Brothers en nog later Price & Kensington (Burslem), die de ongetwijfeld versleten mallen vervingen door nieuwe.

SylvaC, Surrey, Rye
SylvaC: Shaw & Copestake Ltd te Longton (Staffordshire).
Vanaf 1936 werden SylvaC figuren, als spaarvarkens, gemaakt. De fabriek kende in 1982 een management bye out, die niet stand hield. De zwarte spaarvarkens zijn er in 2 maten, 10,5 en 16 cm. De grootste is er helaas alleen met plastic dop in de buik!
Surrey Ceramics: Grayshott Pottery, Godalming;
Kingwood Pottery, Wormley.

Rye: In het kleine plaatsje Rye, waar sinds de middeleeuwen aardewerk is gemaakt produceren alleen nog Rye Pottery en David Sharp. Alleen geen spaarvarkens meer. Mijn 3 Rye spaarvarkens zijn door Rye Pottery gemaakt tussen 1947 en 1975.

versie 15.7 - 01 november 2019
© 2005-2019 GD projecten
e-mail
Terug naar de inhoud