Hoezo antiek?

Ga naar de inhoud

Hoezo antiek?

Ouderwetse spaarvarkens 2024
Gepubliceerd door GD in Cursiefjes · 20 mei 2015
Antiek? An me hoela...
De informatie bij de spaarvarkenadvertenties op Marktplaats is niet altijd correct. Ach, je kan niet alles weten en voor velen zijn de spaarvarkens maar ‘bijvangst’. Maar ook de handel maakt er soms een potje van. Wat te denken van een spaarvarken uit de jaren 1960-70 dat hooguit € 20 mag kosten en dat verkocht en  gekocht wordt in een antiekzaak voor € 100,- Dan ben je als koper echt belazerd, anders kan ik het niet noemen. Het spaarvarken in de advertentie wordt duidelijk met verlies verkocht. Deze verkoper is tenminste correct, al is de prijs nog veel te hoog.

De eerlijkheid gebied te vertellen dat het mij ooit ook overkwam. Mijn eerste spaarvarken van het NV Spaarfonds ’s Gravenhage kocht ik in een antiekzaakje in Brussel, ik had ze nog nooit gezien, voor ƒ 50. Vele jaren later verkocht ik setjes van 3 voor € 17,50…...

De moraal?
Als je het niet weet wat antiek is vraag het dan aan een deskundige (en zelfs die slaan er soms een slag naar!) of neem de moeite even op mijn site te kijken. Of stuur een mailtje: twee weten meer dan één.
Terug naar de inhoud